Προθερμάνετε το ηλεκτρικό τηγάνι στους 230 βαθμούς και άστε το για 7-8 λεπτά.
Το κρέας θα πρέπει να είναι στεγνό και αυτό το πετυχαίνουμε ταμπονάροντάς το με ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας.
Ακολούθως, τοποθετήστε το στο τηγάνι και άστε το για 10-12 λεπτά με μισόκλειστο καπάκι ενώ μην προσπαθήσετε να το γυρίσετε και μην φοβηθείτε αν δείτε ότι έχει κολλήσει. Αφού περάσουν τα 10-12 λεπτά το κρέας σας θα ξεκολλήσει πανεύκολα και τοποθετήστε το από την άλλη πλευρά για να τσιγαριστεί ομοιόμορφά.
Αν επιθυμείτε να προσθέσετε σάλτσα ή λαχανικά πρέπει να το κάνετε αμέσως μόλις τσιγαριστεί το κρέας .
Στη συνέχεια, χαμηλώστε την θερμοκρασία του ηλεκτρικού τηγανιού στους 120-130 βαθμούς κελσίου και κλείστε το καπάκι για άστε το να ψηθεί. Σε περίπτωση που η βαλβίδα σφυρίζει, τότε χαμηλώστε περισσότερο την θερμοκρασία μέχρι να αυτό, να σταματήσει.
Ο χρόνος ψησίματος είναι διαφορετικός ανάλογα με το είδος του κρέατος. Αν για παράδειγμα ψήνετε μοσχάρι ή αρνί ο χρόνος ψησίματος θα πρέπει να είναι περισσότερος.