Στην περίπτωση που επιθυμείτε να ψήσετε ψάρια, μαλάκια και οστρακοειδή στο ηλεκτρικό τηγάνι, φροντίστε η θερμοκρασία του να κυμαίνεται από 130-160 βαθμούς. Χρησιμοποιείστε προαιρετικά αντικολλητικό χαρτί το οποίο να καλύπτει πλήρως την περίμετρο του τηγανιού. Εάν θέλετε να φτιάξετε σάλτσα, τότε τσιγαρίστε για λίγο τα θαλασσινά και τα λαχανικά σας με χωρίς το καπάκι και αφού προσθέσετε τη σάλτσα χαμηλώστε στους 100 βαθμούς τη θερμοκρασία, κλείστε το ηλεκτρικό τηγάνι με το καπάκι τους και άστε τα υλικά να ψηθούν, για περίπου 15- 20 λεπτά. Για ψήσιμο μεγάλου ψαριού εναλλακτικά μπορείτε να τοποθετήσετε στο ηλεκτρικό τηγάνι φέτες από λεμόνι ή πορτοκάλι ως βάση για το ψήσιμο και καλύψτε επίσης το ψάρι με τον ίδιο τρόπο. Στη συνέχεια ψήστε για 15 περίπου λεπτά με κλειστό καπάκι στους 160 βαθμούς! Η θερμοκρασία εξαρτάται και από το μέγεθος αλλά και την ποσότητα των ψαρικών.